De verhalen van een loodgieter.

Lees over situaties waarin klanten liegen, ruzie maken met monteurs en op het laatste moment afbellen.

De Omgevallen Loodgieter.blog

Wat je soms meemaakt........

17 maart 2014,
Rekeningen  ,
Paul

Aangekomen bij een melding van een verstopte afvoer in een woonhuis werden we gecontronteerd met een wel heel "vet" probleem. 

Je staat als loodgieter vaak te kijken waar afvoerleiding voor gebruikt worden.

Er wordt zand in gegooid en dat moet dan maar wegspoelen, de verfkwasten kunnen best in de gootsteen uitgespoeld worden en de terpetine kan best wel door de afvoer, koffie dik gaat de zelfde weg net zoals motorolie en niet te vergeten vetten. Af en toe een fles gootsteenontstopper er achteraan en het moet dan maar blijven werken. 

Ieder weldenkend mens zou zo langzamerhand toch moeten weten dat een afvoer daar niet voor bedoeld is; een afvoer is voor het afvoeren van vuil water en is geen vuilnisbak voor andere vloeistoffen of vaste stoffen. En al heb je met bijvoorbeeld motorolie niet snel te maken met een verstopping, het kan echt niet, het riool en de waterzuivering is hier niet op berekend

Zo ook bij onze klant in Den Haag. 

In de afvoer zat heel veel oud en dik vet en dat krijg je niet zomaar weg. In dit vet blijft vervolgens ander vuil hangen en dan gaat het mis, de leiding loopt niet meer door. Kennelijk was er door de bewoner niet altijd even slim omgegaan met het gebruik van de afvoer. Dik vet stolt in de leiding en dat gaat niet vanzelf weg.

Eerst gaan we dan aan de slag met een mechanisch veer machine. Met een dergelijke machine proberen we op mechanische wijze het vuil los te freezen en zo de leiding weer vrij van vet en vuil te krijgen. Na 3,5 uur met twee man bezig te zijn geweest was het onze monteurs nog steeds niet gelukt het probleem op te lossen. Besloten werd de werkzaamheden de volgende dag voort te zetten en die dag hebben we met 2 man 4 uur besteed aan het oplossen van de verstopping en na de inzet van een hogedruk machine lukte het uiteindelijk de leiding schoon te krijgen. 

Door ons werden er in totaal 15 uur / 900,- euro aan arbeidsloon in de klus gestopt om nog maar niet te spreken van de gebruikte machines de voorrijkosten en niet te vergeten de BTW. 

Aan de klant hebben we uit coulance een bedrag van 565,- euro in rekening gebracht, inclusief de BTW. De klant was hiermee nog niet tevreden en dreigt dit verhaal uitgebreid op internet te gaan zetten.

Nu kent u ook mijn kant van het verhaal. 

De Loodgieter

Reageer

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Reacties